Wednesday, May 20, 2009

Cikgu Tuition... (+_+)

Salam...

Cuti jadi cikgu tuition.. Baru aku tahu sangat menguji kesabaran, serius sangat menguji kesabaran bila mengajar budak x matang. haiya lina oi, balik la, udah penat replace ur class... i have decided nak jadi pendidik, yes! but, since aku dah kutip sedikit sebanyak pengalaman jadi cikgu tuition about 7 days, aku tolak nak jadi cikgu sekolah rendah. haih! belaja masscomm jadi cikgu? haha, funny!

kate ibu bapa "next year apply master, study 2 tahun then jadi lecturer, skg umur 22 tahun, next year 23. just plus 2 yrs then 25 u will get master..."
yeay, hebatnye! nak nak!
;))

berkira2 jugak, takot tetibe rase x sabar nak beli kereta duit sendiri, mintak Allah kuatkan iman, teguhkan hati yang my intentions nak ada master..


takut tunggu result dis sem...

6 comments:

Miss Syana said...

Hai cikgu nomie!
Wah, cuti sem kali nie jadik cikgu.

wann said...

best3..

nk amik master gak..weehuuuu~

^_^

.fatin nabila. said...

hehe.
jadi cikgu mmg susah kn.
jage bdk kecik pon susah, bdk bsr pon susah.
lg2, bdk skrg mmg susah sgt nk jaga.
sek mane nomie jd cikgu ganti?
gewd, nnt apply master, tinggi sket gaji, :p

amyFalsetto said...

xpe mie, u're still young, i je da tue skiet..sow gud luck getting ur master degree! ;)

pinx said...

nomie..
kite minat laa jd cek-e-gu..
tp klu bleh nk up sikit, jd lecturer
hikshiks..
best la nomie da ade experience..
experience tu mahal taw..
xdp beli kt mane2..hihi
neway,"good afternoon teacher nomie"
:)

Nuur Ailmi said...

kawan2, uols cute! haha:

syane: cikgu la sangat.. rase nak sekeh pun ada kepala sorg2

wann: mehla, apply sesame k!

fatin: betul3.. byk2 sabar. sek.kg.baru.kth.

amy: u memang ada bakat jadi lecturer, i tatau la mi.. haaha

ina: GOOD AFTERNOON students! have a seat. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...