Sunday, August 31, 2008

MERDEKA DATANG LAGI...


Alhamdulillah merdeka datang lagi... MERDEKA7x... jam 12 malam tadi celebrate kat bilik je.. ye la x dapat balik. lagipun baru je balik last week...sempena merdeka ni, bace la sikit cite patriotic kat utusan, mingguan n etc.. terjumpalah stories yg best2..

antaranya: ihsan dari utusan online
  1. Melihat raut wajahnya yang berkedut seribu dan kehidupannya yang serba sederhana, tiada siapa menyangka bahawa beliau pernah menurunkan bendera Union Jack bersama lima rakannya yang lain kemudian menaikkan bendera tanah air tercinta Malaysia pada kali pertama negara menyambut kemerdekaan 31 Ogos 1957.
  2. Ada yang conteng muka nak elak tentera jepun yg tak malu nak amik negara org x pasal2 tu..
  3. Yang keluar masuk lubang nak sembunyi pun ada..
  4. Yang ditawarkan duit berguni2 jadi tali barut pun byk tapi menolak dengan ludahan at last kena pukul teruk2...
  5. Malah ada yang sanggup berjuang habis habisan untuk membebaskan tawanan jepun sampai mati meninggalkan anak bini...
Jadi kite sebagai anak merdeka yg menumpang hasil perjuanagan nenek moyang haruslah menghargai perjuangan mereka... echeche,, saya sangat suka berkata2, tapi setiap apa yg bagus harus di kongsi bukan..
wallahualam...

sekian, salam.

3 comments:

ijad said...

salam.. apa khabar...

Nuur Ailmi said...

salam... alhamdulillah baik2..
SELAMAT BERPUASA..

cHaDacHaDa said...

slamat berpuasa siti nuur ailmi!

eh,dgr cite jual baju manik2,syana ckp.

ada kaler putih x?
nak a.s.a.p.
takmo tgu lepas raya.
nak bergya skang.

hehehe~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...