Sunday, August 9, 2009

Bumiputera Malaysia ada Hak2 Istimewa.. (apa masalah anda wahai bukan Bumiputera?)

Salam...

Tajuk pun dah tahu. tak banyak yang nak cerita...


issue:
Saya perlukan pemimpin2 dan pejuang2 melayu yang sebenar. Yang sayangkan negara Malaysia, negara saya.. yang tahu perlembagaan negara, yang tahu SEJARAH MALAYSIA.Tolongla pertahankan tanah Melayu. Pada kaum bukan Melayu, bersyukurlah anda seadanya. Banyak2 kan membaca dan menghayati sejarah.

please.. peace no war, itu yang pasti!



im using social networking to express my feelings. even ntah politicians mana yang sudi nak baca blog ini. yang pasti, saya bagitau apa saya rasa.

sekian. I Love Malaysia :))
1Malaysia

*peace* adik saya pakai high heel, jgn byk tanya. hehe
di belakang: stadium runtuh..


6 comments:

tengku aziah said...

eleh....mmg nomie tinggi pon

Nuur Ailmi said...

haha! ez jahatt :)

shada JD said...

simbolik sgt stadium runtuh dgn keruntuhan nilai2 kebangsaan.

(klu akak dah bukak pentas debat,siap sedialah menanah bijik mata HAHAHA)

sedih kan?
mungkin sbb kita berada di uni yg didana kerajaan.so,nilai 'melayu boleh' tu kuat.
mcm mana yg tak belajar di uitm,yg nak hak sama rata (acting concern,no?)yang berdemo di jalan TAR mengganggu bangsa sndiri berniaga?
maybe bila jatuhnya m'sia dan tiadanya hak istimewa,barulah terpekik terlolong.tak baca sejarah,tidak mahu buka mata.
ni lah bangsa melayu.

bkn dengki dgn yg bukan melayu.
they are good actually.
india tak semua kaki mabuk wtf.cina tak semstinya kaki tipu gengster etc.melayu tak semestinya malas.
i like these colours.really.cuma i dont like bila setelah beberapa lama baru ramai yg bantah hak istimewa melayu
.kesian hang tuah yg memekik "takkan melayu hilang di dunia".
kesian pahlawan-pahlawan yg tentang British dulu.kesian kan?

klu tergadainya maruah melayu,i think bersedialah semua yg terpekik terlolong mahukan itu ini.
kita akan jadi 3rd class citizen with no jobs,mungkin cuci jamban org.

P.S no hard feelings cuma kecewa.kan nomie kan?
Good luck,Malaysia!

Nuur Ailmi said...

daa.. i love ur spirit. new post for u guys!

mybreakfastclub said...

org cakap stadium tu tersalah zassss oleh ultraman. hmm

Nuur Ailmi said...

haha. nonsense kau andi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...